Taide ekoarkku

Horisontilta saat myös yksilölliset taidearkut ja -uurnat. Savonlinnalainen Jenni Reinikainen maalaa uurniin ja arkkuihin uniikin taidemaalauksen. Valikoimistamme löytyy aina pari erilaista taidearkkua ja -uurnaa. Tilaustyönä taiteilija maalaa arkun kannelle tai kylkeen haluamasi kuvan tai teeman tai vaikka muotokuvan vainajasta.

Ekoarkku

Ekologisessa hautauksessa yhdistyvät kauniilla tavalla sekä luonnon että vainajan kunnioitus. Ekologiset tuotemallimme eivät sisällä luonnolle haitallisia keinokuituja, kemikaaleja tai muita ongelmajätteeksi luokiteltavia raaka-aineita. Luonnonkuidut ja materiaalit tarjoavat vainajalle parhaan mahdollisen leposijan. Niissä yhdistyvät luonnon rauha ja maan syvä kunnioitus.

Ekoarkkumalleja on useampia. Niiden runko valmistettu mäntypuusta. Puutavarassa on käytetty sormiliitosta, joka takaa virheettömän laadun. Sormiliitosten avulla puusta voidaan hyödyntää enemmän laadukkaan sahatavaran valmistamiseen, jolloin sen ekologisuusaste luonnollisesti nousee.

Ekoarkkujen muotoilu mukailee vanhoja arkkumalliperinteitä; arkku on kuin kyläpuusepän tekemä. Kaikki ekoarkut saa myös petsattuna asiakkaan oman värivalinnan mukaan. Kuvia ekoarkuista löytyy Hinnasto -välilehdeltä kuvagalleriasta.

Ekologiset arkkumallimme ja uurnamme ovat saaneet Suomen hautaustoiminnan keskusliiton laatusertifikaatin. Niissä käytetään ainoastaan ekologisia verhoilukankaita (pellava ja puuvilla), pintakäsittelyyn kotimaista ympäristöystävällistä Tikkurilan Kiva -kalustelakkaa ja petsiä, sekä sisustuspatjaan ja tyynyyn puhdasta sekä luonnollista lastuvillaa, sekä muita aitoja luonnonmateriaaleja, kuten olkea ja heinää. Kosteussulku on kasviperäisestä raaka-aineesta valmistettua biohajoavaa kalvoa.

   

   

   

   

Esimerkkihinnasto:

Savonlinna: Arkku ja kuljetus alk. 390 €

Kerimäki ja Enonkoski: Arkku ja kuljetus alk. 450 €

Punkaharju ja Parikkala: Arkku ja kuljetus alk. 490 €

Joensuu ja Kitee: Arkku ja kuljetus alk. 490 €

Lappeenranta ja Imatra: Arkku ja kuljetus alk. 490 €

Varkaus ja Joroinen: Arkku ja kuljetus alk. 490 €

Soita päivystys-
numeroomme 
040 589 1622

Hautauspalvelu Horisontti

Lemminkäisenkatu 50
57200 Savonlinna
Puh. 040 589 1622
posti@hautauspalveluhorisontti.fi